Pige leger i sandkasse med spand og skovl

Valg af sæd­do­nor

Find vejledning om reglerne for sæddonation, om at være kendt, anonym eller ikke-anonym donor.

Anonym sæddonor

Hvis du vælger at modtage sæd fra en anonym sæddonor, kan du kun få oplysninger om donorens hudfarve, hårfarve, øjenfarve, blodtype, højde og vægt.

Ikke-anonym sæddonor

Hvis du vælger at modtage sæd fra en ikke-anonym sæddonor, er det muligt at få flere oplysninger om donoren end ved anonym sæddonation. Det beror på en aftale mellem sæddonor og sædbanken/fertilitetsklinikken, hvilke oplysninger du kan modtage.

Hvis du vælger at modtage sæd fra en ikke-anonym sæddonor med en udvidet donorprofil, får du ikke oplyst donorens identitet, men det er muligt at få flere oplysninger om donoren, som f.eks. erhverv, fritidsinteresser, uddannelse, stemmeprøve, babyfotos og lignende.

Hvis du vælger at modtage sæd fra en åben sæddonor, får du ikke oplyst identiteten på donoren på donationstidspunktet, men sæddonoren har givet samtykke til, at der på et senere tidspunkt kan gives yderligere oplysninger. Det kan for eksempel være en aftale om, at barnet kan få oplyst donors identitet, når barnet er fyldt 18 år.

Kendt sæddonor

Du kan vælge at bruge en sæddonor, hvis identitet du kender på donationstidspunktet. Det kan være en sæddonor, som du selv medbringer til fertilitetsbehandlingen.

Der skal tages stilling til forældreskab, inden fertilitetsbehandling med en kendt sæddonor kan foregå. Læs mere om reglerne for registrering af forældreskab her på hjemmesiden .

Links til anden relevant information